Diyarbakır Diş Hekimi

Diyarbakır Diş Hekimi

KANAL TEDAVİSİ

Kanal tedavisi, enfekte olan ya da çürüyen dişleri onarıp kurtarmak için uygulanan bir tedavi metodudur. Kanal tedavisi esnasında dişin sert dokusu içerisinde yer alan yumuşak doku (yani pulpa) çıkarılır ardından da içi temizlenerek açılan boşluk doldurulur. Dişte meydana gelen çürüklerin vaktinde tedavi altına alınmamış olması nedeniyle çürük derinlere doğru ilerleyerek diş sinirlerinin iltihaplanmasına neden olur. Bu da dayanılması güç diş ağrılarını beraberinde getirir. Dentrum Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Adana’daki diş klinikleri arasında tecrübeli uzman hekimleri, ekipman kalitesi ve sterilizasyona verdiği önemle kanal tedavisinde hastaların birinci tercihi.

Diyarbakır Diş hekimi

Kanal Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Kanal tedavisi gerçekleştiren kişinin bir endodontist yahut diş hekimi olması gerekir. Dişin durumu ve uygulanması gereken prosedürün ne derece geniş olduğu gözetilerek en doğru diş hekimini seçmek önem taşır.

Kanal tedavisinin ilk basamağı, kök kanallarının şeklinin görülebilmesi için bir röntgen çekmek ve kemiklerde herhangi bir enfeksiyon belirtisinin olup olmadığını tespit etmektir. Operasyon sırasında diş hekimi lokal anestezi uygular hatta diş siniri ölmüş ise anestezi uygulanmasına dahi gerek kalmaz. Yine de bölgenin uyuşması, hastanın kendini rahat hissetmesi ve operasyonun sağlıklı geçmesi için önem arz eder.

Kök kanalına erişebilmek için öncelikle bir delik açılır. Ardından zararlı bakteriler, pulpa ve çürümüş sinir dokusu dışarı çıkartılır. Dişin iç kısmı tamamen temizlendikten sonra açılan delik kapatılır. Çoğunlukla çürük veya derin kırıklar meydana gelmesi sonucu uygulanan kanal tedavisi diş cerrahisinin en önemli uygulamalarından biridir.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Tedavinin süresi dişteki kök sayısı, kök kanallarında oluşan enfeksiyon ve sinirlerin temizlenmesi gibi benzeri işlemlere bağlı olarak kişiden kişiye farklılık arz eder. Ekstrem durumlarda ek işlemler gerekebilir. Böyle durumlarda hekimler hastaya durum hakkında bilgi verirler. Bir kanal tedavisi işleminin normal şartlar altında ortalama süresi 30 ve 90 dakika arasında olurken bazen birden fazla seansı gerekli kılabilir. Kanal tedavisi ciddi ve korkutucu bir operasyon gibi gelse de esasında normal dolgu işleminden daha büyük bir acıya neden olmaz.

Kanal Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kanal tedavisi sona erene kadar sert ve kabuklu gıdaları ısırmayın. Günlük diş temizliğine eskiden olduğu gibi devam edin. Tedavinin ardından gelen süreçte şekerli ve yapışkan yiyeceklerin tüketimini azaltın. Eski yıllarda ağrılı bir tedavi olarak bilinen kanal tedavisi günümüzde tamamen ağrısız şekilde gerçekleştiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Görüşmek için Tıkla
Whatsapp Destek
Merhaba 👋
Destek